Saturday, January 21, 2012

[Sadis&Tragis] Ayah SAKSI Anak Perempuannya Dirogol, Bagaimana Kejadian Itu Berlaku?


[SH] PORT DICKSON – Seorang ayah bersama dua anaknya lelakinya melalui pe­ngalaman sedih apabila menyaksikan anak perempuannya dirogol di sebuah rumah kosong di taman perumahan di sini, dalam satu kejadian kira-kira jam 10 malam, Selasa lalu.

Ketua Polis Daerah, Superintendan Baljeet Singh berkata, kejadian itu bermula apabila mangsa yang berumur 21 tahun bersama sepupu perempuannya berusia 18 tahun dipelawa dua lelaki untuk minum bersama sekitar jam 8.30 malam.

Menurutnya, mangsa bersama sepupunya bersetuju dan lelaki terbabit yang dipercayai kenalan mangsa membawa mereka berdua ke sebuah rumah kosong di sebuah taman perumahan.

“Mangsa dipercayai diberikan sejenis minuman memabukkan sehingga mengakibatkan mangsa tidak sedarkan diri,” katanya kepada pemberita di pejabatnya, semalam.

Baljeet berkata, walau bagaimanapun, sepupu mangsa berjaya melarikan diri dan meminta bantuan dengan pergi ke rumah mangsa.

“Ayah, abang dan adik mangsa tiba di lokasi kejadian ketika jenayah (rogol) tersebut berlaku.

“Suspek berjaya ditahan sementara seorang lagi melarikan diri. Suspek direman sehingga Selasa depan untuk siasatan lanjut dan polis masih memburu seorang lagi suspek yang masih bebas. Kes di siasat di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan kerana kesalahan merogol,” katanya.

Dalam pada itu, Baljeet turut menegaskan orang ramai terutamanya perempuan untuk tidak sewenang-wenangnya terpengaruh dengan ajakan lelaki sama ada kenalan atau tidak lebih-lebih lagi apabila diajak ke kawasan terpencil.


P/s: Saya yakin mangsa dalam kes ini pasti akan menyesal seumur hidup. Oleh sebab sikapnya tidak berhati-hati, cuai, dan mudah dipengaruhi lelaki, dia hilang mahkota diri dalam keadaan yang amat mengaibkan. Bukan dia sahaja, banyak lagi perempuan yang hilang mahkota diri kerana terperangkap dalam jerat yang sama. Apa pula perasaan si ayah, si abang, dan si adik yang menyaksikan anak/saudara perempuan mereka dirogol di depan mata?
 
Sila ambil pengajaran!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...