Thursday, March 1, 2012

Sukan Tak Tutup Aurat? BN Tak Tanggung-jawab?

SUKAN
Nov 2010: Pemain Bola Tampar Pantai (beach volleyball) dari pasukan Yemen yang kalah dalam pertandingan telah menyalahkan amoi amoi sexy yang menjadi cheer squads.
Penganjur Guangzhou Asian Games di Guangzhou, Cina menyediakan beberapa kumpulan cheerleader berpakaian baju mandi bagi memeriahkan pertandingan itu tetapi ia rupanya telah mengalihkan konsentrasi para pemain Yemen.

"Saya rasa ia mempunyai kaitan dengan kekalahan kami", Adeeb Mahfoudh memberitahu akhbar Tianfu Morning News.

BOLA TAMPAR PANTAI (W) SEPARUH AKHIR SUKAN ASIA 2010 MALAYSIA LAWAN CHINA
Malaysia vs China di peringkat separuh akhir pada Sukan Asia 2010. Set pertama, Malaysia jauh ketinggalan, 21-7. Set ke-2, Malaysia bangkit memberi tentangan, tetapi tetap tewas, 21-13.

BERLAKUNYA kegiatan sukan bermaksiat, contohnya seperti gambar-gambar di atas, samada wakil negara atau dari luar negara ke sini, adakah tidak kena mengena dengan pemerintah BN di Malaysia? Tiada tanggung jawab di akhirat atau di dunia terhadap pemimpin mereka?

Tetapi, atlet bolatampar Iran ini (gambar) yang tetap memelihara aurat mereka walaupun bertanding di pentas sukan. Bagaimana Kerajaan Iran mengawal atletnya?

Fikir-fikirlah, terutama orang Islam.. Apakata ketua-ketua agama dalam UMNO, pemimpin mereka tiada tanggung-jawab di akhirat atau dunia? (IH)

Lihat sebelum ini...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...