Monday, February 6, 2012

"Di sini kita berhimpun untuk sama-sama bersatu hati bagi mengembalikan hak rakyat"-Ustaz Abu Bakar .
Ustaz Abu Bakar bersama DS Nizar dan Exco Kerajaan PR berhimpun di bawah pokok demokrasi,di mana satu Sidang Dun telah berlangsung di sini.


6 Februari,Ipoh-Pemimpin PAS, DAP dan PKR bersama ahli-ahli dan penyokong dengan berpakaian serba hitam berkumpul di bawah pokok,Taman Istana,Ipoh untuk mengingati musnahnya demokrasi di negeri ini kerana perbuatan jahat Umno BN tiga tahun yang lalu.


Pimpinan Pakatan Rakyat yang diketuai oleh Datuk Seri Mohamad Nizar Jamaludin, Datuk Ngeh Koo Ham, Pesuruhjaya PAS Perak, Ustaz Abu Bakar Hussein dan Naib Presiden PKR, Dr Lee Boon Chai telah berucap dengan nada penuh semangat meminta rakyat mengembalikan hak-hak yang dirampas oleh BN tiuga tahun yang lalu dengan memberi mandat sekali lagi kepada Pakatan Rakyat menerajui pemerintahan di negeri ini pada PRU13 nanti.
"Di sini kita berhimpun untuk sama-sama bersatu hati bagi mengembalikan hak rakyat, bekerja semakmima mungkin menumbangkan BN sekali lagi di negeri ini bagi kita wujudkan satu pemerintahan yang lebih adil melalui Pakatan Rakyat," ujar Ustaz Abu Bakar Hussein.


Pada himpunan itu pimpinan kanan Pakatan Rakyat negeri, Mohamad Nizar, Ngeh Koo Ham, Lee Boon Chai, V Sivakumar dan Ustaz Abu Bakar melepaskan 300 belon hitam ke udara sebagai simbolik kepada rampasan kuasa bagi satu permerintahan yang baik dan adil bersama Pakatan Rakyat.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...