Friday, February 17, 2012

DATUK IBRAHIM ALI BERKATA... KERAJAAN SEPATUTNYA BEKUKAN ASET NFC DARI DULU LAGI... PERKASAM NI MEMANG KAKI PENGAMPU BETUL !!!

Presiden Pertubuhan kebangsaan Perkasam (Perkasam) Datuk Yb Ibrahim Ali hari ini mengatakan kerajaan sepatut nya membekukan aset Nasional Fidlot Copration (NFC) dari dulu lagi, iaitu semasa ianya mula ditimbulkan pada awal november 2011.

Menurut nya "tindakkan seperti ini yang hendak dilihat oleh rakyat iaitu tindakan segera dan pantas, ianya sudah pasti dialu-alukan oleh rakyat, dan tak patut ada sebarang spekulasi sebelum hasil siasatan dikeluarkan oleh Surahanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM)".

Belaiu juga berkata "Pembangkang suka bersangka buruk kepada kerajaan dan belum apa-apa lagi sudah menjatuhkan hukuman bersalah, tetapi apabila timbul Isu dipihak Negeri Pakatan Rakyat ...mereka akan mengatakan ini adalah fitnah dari pihak Umno/Bn".

Nampak sangat lah Datuk Ibrahim Ali ni lebih Umno dari ahli Umno itu sendiri, sedangkan ahli Umno pun tak keluarkan kenyataan tapi Datuk Ibrahim telah membuat kenyataan menyokong dan mengampu, cuma sepatutnya ia nya disusuli dengan Demo dari ahli Perkasam seperti yang selalu dibuat oleh Perkasam.

Kalau lah dari dulu Perkasam buat Demo dan mendesak mungkin  pihak kerajaan pimpinan Datuk Seri Hj Najib akan dari awal membekukan aset NFC..kah kah kah !!!... tapi Datuk Ibrahim Ali dah ketinggalan bas begitu jauh... orang dah nak sampai ke Putra Jaya... Datuk Ibrahim Ali baru naik bas dari Pasir Mas... kenapa?... tertidur kerana makan ubat batuk ke?  kah kah kah !!!.


hemmmmm.....kenapa tak ada demo.... takut orang tak datang ke? kah kah kah.... kalau dah kaki pengampu memang lah muka tak tahu malu, apa aje yang boleh diampu habis semua nak diampu... nanti kita dengar lagi kenyataan dia yang mengiyakan segala perbuatan umno/bn.... umno-perkasam betul-betul meloyakan heeeee....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...