Friday, December 30, 2011

Pasangan madu asmara didapati suami isteri

PUTRAJAYA: Perbadanan Putrajaya (PPj) menjelaskan pemandu bas Nadi Putra yang dilaporkan memadu asmara bersama seorang wanita berhampiran Hospital Putrajaya dalam Sentral, Khamis minggu lalu sebenarnya adalah pasangan suami isteri.

Bagaimanapun, Timbalan Pengarah Kanan Perhubungan Awam PPj, Zaharah Salamat, dalam satu kenyataan mengakui tindakan pemandu terbabit berdua-duaan dengan isterinya di tempat yang terpencil sememangnya kurang sesuai kerana boleh menimbulkan syak wasangka orang awam.
“Sehubungan itu, semua pemandu Nadi Putra diingatkan lebih berhati-hati dalam tindak-tanduk mereka walaupun dalam kes ini, pemandu terbabit dan isterinya berehat di lokasi itu pada waktu rehat beliau antara jam 6.30 dan 7.15 petang, untuk berbuka puasa bersama.

“Pemandu bas itu bertugas di laluan 501 dan pada hari berkenaan, beliau serta isterinya yang berpuasa pada awalnya bercadang berbuka di Putrajaya Sentral dengan makanan yang dibawa dari rumah mereka.

“Bagaimanapun, tempat meletak kenderaan penuh pada hari itu dan pemandu terbabit membawa bas ke bulatan berdekatan Hospital Putrajaya yang sememangnya tempat alternatif lazim bagi bas Nadi Putra yang menunggu giliran masing-masing untuk masuk ke Putrajaya Sentral,” katanya.

Khamis lalu, Sentral menyiarkan gambar dan berita mengenai perbuatan seorang pemandu bas awam memadu asmara bersama pasangannya di sebuah kawasan sunyi berdekatan Hospital Putrajaya dengan berselindung di sebalik bas yang diletak di tempat awam.

Wartawan Sentral membuat tinjauan di lokasi terbabit selepas menerima maklumat daripada beberapa penduduk setempat yang rimas melihat perbuatan pasangan terbabit dan menggesa pihak berkuasa mengambil tindakan.
Mereka juga menganggap perbuatan itu boleh mencemarkan nama Putrajaya walaupun Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) sering mengadakan operasi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...